Accessibility Tools

Σχετικά με το COVID 19

Λόγω του Coronavirus (Covid-19) που εξαπλώθηκε παγκοσμίως, η Ελληνική Κυβέρνηση έχει λάβει περαιτέρω μέτρα για να περιορίσει τη διάδοσή της.

Προς το παρόν, η Ελλάδα έχει αναστείλει όλες τις συγκοινωνιακές συνδέσεις με χώρες εκτός ΕΕ, καθώς και την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία, μέχρι νεωτέρας. Εποχιακά ξενοδοχεία και θέρετρα, καθώς και ξενοδοχεία όλο το χρόνο στην Ελλάδα θα παραμείνουν προσωρινά κλειστά μέχρι τις 30 Απριλίου 2020. Ένα ξενοδοχείο ανά περιφερειακή πρωτεύουσα θα παραμείνει ανοιχτό, καθώς και τρία ξενοδοχεία στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας , την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη . 

Για να βρείτε τη λίστα όλων των ξενοδοχείων που εξαιρούνται από την απαγόρευση, προκειμένου να προσφέρουν διαμονή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κάντε κλικ εδώ

 

Οι ξενώνες νεότητας θα παραμείνουν κλειστοί έως τις 30 Απριλίου 2020. Επιπλέον, τα χιονοδρομικά κέντρα καθώς και οι παραλίες που προσφέρουν ανέσεις (δημόσιες, ιδιωτικές ή διοικούμενες από δήμους) θα παραμείνουν προσωρινά κλειστές.

 

Η Ελλάδα επιβάλλει καραντίνα 14 ημερών σε οποιαδήποτε νέα άφιξη από τώρα και στο εξής, μέχρι νεωτέρας. Η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να εφαρμόσει απαγόρευση για όλα τα κρουαζιερόπλοια και ιστιοφόρα που αγκυροβολούν στα λιμάνια της. Επιπλέον, μέχρι τις 21 Απριλίου, απαγορεύεται η αναχώρηση και η προσέλκυση ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών σε όλα τα λιμάνια της χώρας.


Επιπλέον, απαγορεύθηκαν μαζικές συγκεντρώσεις. Μουσεία , Αρχαιολογικοί Χώροι , Κινηματογράφοι και εμπορικά κέντρα είναι κλειδωμένα μέχρι νεωτέρας. Καφετέριες , εστιατόρια , ταβέρνες , μπαρ, έχουν κλείσει, εκτός από εκείνους που προσφέρουν παράδοση ή αναλαμβάνουν μέχρι περαιτέρω ειδοποίηση. Τα καζίνο και οι λέσχες τυχερών παιχνιδιών, με εξαίρεση τους πωλητές δρόμου, θα παραμείνουν κλειστά σε ολόκληρη τη χώρα.

Ενώ βρίσκεστε στην Ελλάδα, εάν παρατηρήσετε συμπτώματα που σχετίζονται με το COVID-19, καλέστε τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας στο 1135.

 

Επισκεφτείτε το #greecefromhome

Ήρθε η ώρα να μείνετε στο σπίτι και να πατήσετε το κουμπί παύσης. Σε αυτές τις αβέβαιες στιγμές, η υγεία και η ευημερία των αγαπημένων σας προσώπων είναι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να συνδέουμε, να εμπνέουμε και να μαθαίνουμε - ίσως περισσότερο τώρα από ποτέ. 

 

Greece from home

 

 Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας #greecefromhome ή μείνετε συντονισμένοι στην Ελλάδα μας από το Home YouTube Channel όπου μοιραζόμαστε την αγάπη μας για την Ελλάδα - σας συνδέουμε με Έλληνες που κάνουν καταπληκτικά πράγματα και σας επιτρέπουν να ζήσετε το καλύτερο της Ελλάδας αυτή τη στιγμή.

Ταυτόχρονα, καθίστε, χαλαρώστε και αφήστε τις αναρτήσεις μας στο Facebook , InstaPosts , Tweets και Pinterest να σας διασκεδάσουν! Μέχρι να συναντηθούμε ξανά, #stayathome και #staysafe .

 

Συμβουλές για ταξιδιώτες

Ο κίνδυνος για τους ταξιδιώτες θεωρείται υψηλός. Συνιστάται στους ταξιδιώτες να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια σε περιοχές με τοπική μετάδοση του COVID-19. Δεν υπάρχει εμβόλιο κατά αυτού του νέου ιού κορώνας. Εάν ταξιδεύετε σε περιοχές με τοπική μετάδοση COVID-19 θα πρέπει:

Πλύνετε τα χέρια σας τακτικά με σαπούνι και νερό ή απολυμαντικό, ειδικά μετά από βήχα ή φτάρνισμα, πριν το χειριστείτε και καταναλώσετε φαγητό.

Αποφύγετε την επαφή με ζώα (νεκρά ή ζωντανά), αγορές κρέατος και προϊόντα κρέατος (όπως ωμό κρέας). Αποφύγετε την επίσκεψη σε ζωντανές αγορές πουλιών και ζώων.

Αποφύγετε την επαφή με ασθενείς που εμφανίζονται άρρωστοι με αναπνευστικά συμπτώματα.

Κατά τη διαμονή σας σε περιοχές με τοπική μετάδοση COVID-19 θα πρέπει:

Αναβάλλετε το ταξίδι σας εάν έχετε πυρετό ή / και αναπνευστικά συμπτώματα όπως βήχα ή δύσπνοια. 

Καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας με έναν ιστό ή με τον αγκώνα σας (όχι με τα χέρια σας) όταν βήχετε ή φτερνίζετε.

Αποφύγετε την επαφή με άλλα άτομα εάν έχετε πυρετό ή / και αναπνευστικά συμπτώματα όπως βήχα ή δύσπνοια.

 

 

 

Μετά την επιστροφή σας από περιοχές με τοπική μετάδοση COVID-19:

Παρακολουθήστε προσεκτικά την υγεία σας για 14 ημέρες.

Εάν εμφανίσετε πυρετό ή / και αναπνευστικά συμπτώματα όπως δύσπνοια ή βήχα 14 ημέρες μετά την επιστροφή σας, συνιστάται να παραμείνετε στο εσωτερικό και να ζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια αναφέροντας το πρόσφατο ταξίδι σας ή να επικοινωνήσετε με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας της Ελλάδας ( 1135, 210-5212054).

Kρατικός Αερολιμένας Νέας Αγχιάλου

Κέντρο Πληροφοριών

Τηλέφωνο: +302428076886

Fax: +302428078111

Image
Image
Image
Image